Een professionele zakelijke portretfotoshoot is een geweldige kans om jezelf op een zelfverzekerde en deskundige manier te presenteren. Hier zijn enkele tips voor kledingkeuzes die goed kunnen werken voor vrouwen tijdens zo’n fotoshoot:

  1. Kies voor neutrale kleuren: Donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw, grijs en beige stralen vaak professionaliteit uit. Vermijd felle, schreeuwerige kleuren die afleidend kunnen zijn.
  2. Kies tijdloze kledingstukken: Investeer in klassieke kledingstukken zoals een goed passend pak, een blazer of een blouse. Deze items zijn altijd stijlvol en kunnen voor verschillende zakelijke gelegenheden worden gedragen.
  3. Pasvorm is belangrijk: Zorg ervoor dat je kleding goed past en comfortabel zit. Te strakke of te losse kleding kan er slordig uitzien op foto’s.
  4. Vermijd te veel prints: Te veel prints of opvallende patronen kunnen afleiden van het doel van de foto, namelijk jou en je professionaliteit. Subtiele prints kunnen echter wel werken.
  5. Denk aan accessoires: Kies voor eenvoudige en elegante accessoires, zoals een parelketting, oorbellen of een horloge, om je outfit een verfijnde uitstraling te geven.
  6. Let op de halslijn: Een v-hals of ronde halslijn kan er professioneel uitzien en je hals langer laten lijken. Vermijd te diepe decolletés.
  7. Draag comfortabele schoenen: Als je op de foto’s staat, zijn je schoenen meestal niet zichtbaar, maar kies toch voor comfortabele schoenen omdat dit je zelfvertrouwen en houding kan verbeteren.
  8. Strijk en verzorg je kleding: Zorg ervoor dat je kledingstukken schoon en kreukvrij zijn. Dit draagt bij aan een verzorgde uitstraling.
  9. Overweeg de achtergrond: Als je weet welke achtergrond tijdens de fotoshoot wordt gebruikt, stem dan je kleding af op de achtergrondkleuren om harmonie te creëren.
  10. Wees jezelf: Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in je outfit en dat het jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Een zelfverzekerde uitstraling is cruciaal voor zakelijke portretfotografie.

Breng bij twijfel gerust verschillende outfits mee, zo kunnen we gemakkelijk de kledij afstemmen op de omgeving & achtergrond. 

Heb je nog vragen? Twijfel niet om contact met me op te nemen.