Precies 1 maand na de opening van haar gloednieuwe winkel in de mooie Hoogstraat in hartje Antwerpen, vroeg Ina De Quint me of ik haar winkel Captain Cork kon fotograferen. Ik had haar toffe producten al via social media zien voorbij komen en kon m’n enthousiasme dan ook niet de baas toen ze het me vroeg. De perfecte aangelegenheid om nog eens richting Antwerpen te rijden en haar winkel, producten en mooie verhaal te ontdekken.

In de winkel van Captain Cork zijn natuurlijke, handgemaakte en diervriendelijke lifestyle-producten te vinden, gemaakt uit het ecologische wonder kurk. Het merendeel van de producten zijn prachtige handtassen, maar ook portemonnee’s, schriftjes en pennen, speelgoed, hoeden, juwelen en nog veel meer, allemaal vervaardigd in kurk, zijn er te koop. Ik was er helemaal niet van op de hoogte dat je zo creatief kan zijn met kurk, maar Ina heeft me dit met veel passie uitgelegd.

Ina heeft een eigen (Belgische) lijn aan handtassen en accessoires onder de naam Captain Cork. Captain Cork biedt een mensgericht en diervriendelijk alternatief voor dierlijk leder met elegante, duurzame, ecologische en sterke lifestyle-producten gemaakt uit kurk.

“Captain Cork is meer dan een merk, het is een levensstijl. Met mijn label wil ik awareness creëren voor trage en duurzame consumptie met respect en ontzag voor dier, natuur en mens.” zegt Ina.

Haar vader is haar grote inspiratiebron. Hij is dan ook een prachtig vertegenwoordigd in haar winkel. Ina zegt: “Hij gaf ons de waarden van een ecologische en duurzame levensstijl en de liefde voor de natuur met de paplepel mee. Wij deelden de passie voor Portugal en kurk. Mijn papa kon helaas zijn ecologische droom, zijn pensioen doorbrengen in een zelfvoorzienend huis in Portugal, niet waar maken. Hij overleed vorig jaar heel onverwacht en plots aan kanker. Ik heb toen besloten de droom verder te zetten. Captain Cork werd geboren. Een verhaal over passie en liefde.”

En wat een verhaal … Ik ben onder de indruk van de passie en liefde die Ina voelt voor haar vader, kurk, alle prachtige producten en uiteraard haar winkel. Je voelt het in alles dat het haar levensmissie is het natuur- en diervriendelijke kurk op de kaart te zetten en ik geloof er in dat ze absoluut zal slagen in haar opzet!

Prachtige, professionele foto’s die de sfeer die ik wil uitdragen in de winkel perfect naar voren brengen.
Door Ina De Quint, eigenares van Captain Cork

Wil je haar winkel ontdekken? Ga dan zeker eens langs! En is Antwerpen wat ver voor je? Neem dan zeker een kijkje in haar webshop! Want daar kan je ook alle producten terugvinden!

Captain Cork
Hoogstraat 63, 2000 Antwerpen
Open van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 18 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur.

0489971885
www.captaincork.be
info@captaincork.be
Fb. facebook.com/CaptainCorkBe
Insta. @captaincork_be

Lieve groetjes
Joke Van Eeghem
info@purelivingfotografie.be